V jednoduchosti je síla. Dnes si uvaříme rychlé a přesto chutné a vydatné jídlo. Hovězí steak se zeleninou.

Budete potřebovat:

  • 100 - 200 g hovězí zadní na steak
  • 150 g mražené zeleniny podle chuti
  • Sůl, pepř, olej

 

Doba přípravy pokrmu cca 10 – 15 minut.

 

Omyjte, osolte a opepřete maso. Samozřejmě pokud budete chtít steak dochutit ještě jinými dochucovadly, je to jen na vás. Mě to takhle stačí. Připravte si dvě pánvičky.

Do jedné kápněte lehounce oleje a rozpalte ji do ruda. Druhou dejte na mírný plamen a nasypte do ní zmraženou zeleninu a přiklopte pukličkou.

Na první rozpálenou pánvičku hoďte kus masa po 5 vteřinách otočte. Poté ihned stáhněte plamen na minimum a dodělejte maso po obou stranách. U pánvičky musíte celou dobu stát a po půl minutách maso obracet ze strany na stranu. A to cca 3 – 8 minut. Podle toho jestli chcete mít steak krvavý nebo ne.

Mezitím občas promíchněte zeleninu, aby se nepřichytla.

Doopravdy jednoduší, než se zdá.

 

Další recepty nebo celé jídelníčky zde:

Recepty

Jídelníčky