Co to vůbec BCAA jsou?

BCAA jsou tři esenciální aminokyseliny: leucin, isoleucin a valin. Ve svalech jsou zastoupeny z 33%, což není málo. Proto je dobré při zátěži BCAA doplnit. Více o BCAA a jaké si vybrat najdete zde. Říkal jsem, že BCAA jsou ve svalech obsaženy z 33%. A co ten zbytek? Je to jedna jediná aminokyselina – Glutamin. Ve svalech je ho 66%, což dohromady dává 99%. Na ostatní aminokyseliny zbývá pouhé 1%.

 

Co z toho plyne?

Když spojíte BCAA a Glutamin, získáte jednu z nejlepších kombinací pro regeneraci svalů a pro jejich růst. Přesně tohle je BCAA Triple Fusion – BCAA  a Glutamin. Navíc jsou doplněny o A-AKG, který je synergistou těchto aminokyselin.

 

Chuť je jiná než u našich bílých BCAA - je dokonalá !

 

Bílé BCAA Powder

Určitě jste již zkoušeli naše bílé BCAA. Někomu chuťově vyhovovali, někomu nechutnali. Chtěli jsme udělat produkt, který bude vynikat vysokým obsahem aminokyselin a minimem sladidel. Konkrétně 92g ve 100g produktu. To, že od jiných výrobců chutnají jinak, pravděpodobně bude různými umělými sladidly typu acesulfam a také tím, že na 100g prášku mají nějakých 75g BCAA, oproti našich bílých, které mají 92g BCAA. Přecejenom jsou to BCAA, žádná limonáda, takže je jasné, že pokud máte na 100g výrobku 92g BCAA (jako u nás), bude chuť  našeho výrobku trošku horší. Na druhou stranu výkon a účinek mnohem lepší. Vše je jen o prioritách.

 

BCAA Triple Fusion

Vývoj "Triplů" byl dlouhý a náročný, ale výsledek stojí za to! Požadavky byli - 1) prvotřídní kvalita a vysoký obsah aminokyselin a 2) famózní chuť. Spojit tyto dva faktory byl velmi složitý úkol, který se povedl splnit na jedničku !!!

 

První pocity

S BCAA Triple Fusion jsem se setkal poprvé na EVLS v Praze, kde jsme měli stánek. Kdo tam byl, měl také možnost ochutnat. Martin Čada, majitel Velkých Svalů, kterému za tohle vše vděčíme, za mnou přišel s malým zeleným kelímkem a jen řekl: „Ochutnej, je to pecka.“ Nemýlil se, dal mi příchuť jablko a hned jsem si ji zamiloval. Je zajímavé, že i s minimem sladidel (pouze sukralosa, která není zdraví škodlivá) bylo možné vyrobit něco, co tak skvěle chutná. Žádný acesulfam a aspartam, jak bývá občas zvykem u konkurence. Samozřejmě jak takového výsledku dosáhl mi neprozradil. Hlavní je, že se to povedlo a je na světě naprosto jedinečný produkt, který spojuje vynikající kvalitu s dokonalou chutí.

 

Jak dávkuji

Uvedená dávka je 15g asi 20 minut před tréninkem. Ještě jsem se nesetkal s tím, že by se BCAA někdo předávkoval, takže moje doporučení je následující. Jedná se o jedny z nejrychleji vstřebatelných doplňků, tudíž ihned po probuzení si dejte jednu odměrku. Dále doporučuji jednu před tréninkem, při tréninku, i hned po něm. Výborně se hodí i při dietě na zahnání chuti na sladké v průběhu dne. Vše záleží na vašich cílech a prioritách. Začátečníkům stačí držet se uvedeného dávkování.

 

Autor: Adam Palovčík