Losos, chřest, arašídové máslo, brambory

 

 

Vyzkoušejte recept na vynikajícího lososa s bílým chřstem, arašídovým máslem a jako přílohu brambory.

 

 

Filet z lososa s bílým chřestem, arašídovým máslem a bramborem

 

Tento recept jsem trohu poupravil na zdravější variantu a připravoval pro 2 osoby.

 

Suroviny:

400g chlazené filety z lososa

750g Brambor

250g bílého chřestu

30g 100% burákového másla od firmy TPW

Mořská sůl

Celý pepř

 

 Losos, chřest, arašídové máslo, brambory

 

 


Příprava:

  1. Omyjte a oškrábejte bilý chřest, dřevnaté konce odkrojte

  2. Připravte si hrnec s vodou, vodu dejte vařit a mírně osolte

  3. Oškrábejte a dejte vařit brambory

  4. Vložte do vroucí vody chřest a vařte 15 minut

  5. Připravte si filety z lososa, omyjte, osušte a posolte a opepřete

  6. Ve vodní lázni rozehřejte burákové máslo a udržujte v tekutém stavu

  7. Na rozpálenou pánvičku dejte filety a z každé strany opečte 4 minuty

  8. Slijte chřest , brambory

  9. Na talíř dáme brambory, opečeného lososa, na lososa položíme paličky chřestu a přelijeme arašídovým máslem.

TEXT a FOTO: Petr Kleisner