Rzohovor razák

Krátké povídání o plánech Zdeňka Razáka

Ahoj Zdeňku, my se dnes vidíme poprvé. Abych pravdu řek, moc toho o tobě nevím... Mohl by si se mi do začátku trošku představit? Věk, jak dlouho cvičíš, kolik máš za sebou závodních zkušeností atd...

 

Ahoj Martine,

tak pocházím ze severních Čech z městečka Jiříkov. To je takový zapadákov úplně u německých hranic. Je mi 24 let. Vystudoval jsem Střední školu služeb a cest. ruchu, obor – Informatika v Ekonomice. Cvičit jsem začal zhruba v 15 letech. Ale dva roky to bylo spíš takové plácání bez stravy, plánu atd. V roce 2007 jsem poprvé okusil závodní prkna. Tenkrát jsem vážil 58 kg ve starším dorostu.

Rzohovor razák

Dosavadní úspěchy:

 

  • Mistrovství Čech dorostu 2007 – 1. místo
  • Mistrovství ČR dorostu 2007 – 2. místo
  • Mistrovství Čech můžů 2008 – 5. místo
  • Mistrovství Čech juniorů 2008 – 1. místo
  • Mistrovství ČR  juniorů 2008 – 3. místo
  • Austria Cup 2010 junioři open – 1. místo
  • Pražský pohár 2010  muži – 3. místo
  • Mistrovství světa juniorů 2010 – 2. místo
  • Mistrovství Čech můžů 2012 – 2. místo

 

 

Většina kluků s kterými jsem fotil nebo psal rozhovor měla někoho, kdo ho vede, radí, je mu oporou. Jak jsi na tom ty? Máš nějakého trenéra? Nebo v tom "lítáš" sám?

Já jsem začínal s Petrem Březnou. Ten mě poprvé připravil na závody a vlastně mě naučil všechny ty základy. Přípravu samozřejmě i teď konzultuji také sním, dále s lidmi na facebooku, ale převážně již druhou závodní sezonu se připravuji sám. Za ty roky jsem pár zkušeností pochytil.

 

Vidím, že máš v celku slušnou formu... Předpokládám, že se letos asi na nějakou tu soutěž chystáš viď? (kam - kdy)

Děkuji. Ano chystám se na mezinárodní mistrovství Rakouska, které bude 26.4. Dále zvažuji o týden později Mozoláni Classic, ale to je ještě uvidí. Jak dopadnu ve Vídni, jak se budu cítit a hlavně musím pořešit finanční otázku.

 

Rzohovor razák

 

Na Mistrák se kouknout neplánuješ?

Nene tento rok

 

 

Do jaké kategorie jdeš? Možná bys nám ještě mohl říct kolik teď vážíš a kolik ti zbývá stáhnout.

Abych řekl pravdu, nevím kolik vážím. Asi měsíc a půl jsem nestál na váze. Zrcadlo je moje váha. Je mi celkem jedno, kolik mám, řeším to, jak vypadám. Každopádně jsem myslel, že budu těžší, než v roce 2012 a vypadá to, že váha bude stejná, ne-li menší! Ale podle mě jsem malinko opět zlepšil nohy.

 

Rzohovor razák

 

Jasný, máš nějaké ambice? Nebo je ti šumák jak to dopadne?

Teď v tuto chvíli si procházím nejhorším obdobím přípravy, takže je mi doslova jedno, jak dopadnu. No,i když joooo chtěl bych dopadnout dopadnout co nejlíp. Ale nemám představu. Uvidíme až na podiu.

Rzohovor razák

 

 

Sleduješ kdo s tebou jde do kategorie? Kdo by mohl být největším soupeřem?

Když se budu bavit o Rakousku, tak vůbec ne. Co se týká Mozolániho, tak jsem se poohlížel. Jména ti bohužel nepovím. Hlavně mi to je tak nějak šumák.

 

Rzohovor razák

 

Když se motáme u těch soutěží. Jaký máš dojem z českých závodů. Ať už těch Mistrovských nebo těch pohárových. Myslíš, že mají dobrou úroveň nebo jsi jeden z těch co si myslí, že by to mohlo být lepší?

Co se týká dorostu a juniorů, přijde mi, že je to rok od roku lepší. Hlavně kvalitou závodníků.

Pravý opak vidím v kat. Mužů. A Ani se nedivím. Teď se rozjela vlna mnoha mezinárodních kvalitních závodů. Arnold Classic Amateur, Olympie Amateur, Mozoláni Classic atd.. takže je logické, že 99% lidí vloží peníze a dřinu radši do těchto závodů.

Na druhou stranu je velice dobře, že tyto velké soutěže, typu Olympia Amateur tady jsou a že jich je v Evropě čím dál víc. A jsou hlavně celkem blízko. Ale jak jsem řekl, mám pocit že díky nim Mistráky strádají.

 

Když se budeme bavit o vzdálenější budoucnosti. Jaké jsou tvé vyhlídky, laťky nebo chceš-li cíle?

Těžko říct. Z vlastní zkušenosti vím, že člověk neví, co bude např. v létě. Natož za pár let. Ale moje vyhlídky na další sezony jsou v tuto chvíli celkem negativní. Nevím proč, nic mě prostě netáhne dál. Dojedu si tuto sezónu a uvidí se....

Samozřejmě sny pořád mám to je jasné... PROFI závodníkem by se chtěl stát asi každý, ale stojím nohama na zemi. ;-) Takže víš jak...

Vím že zním lehce pesimisticky, ale na další rok prostě vyhlídky nejsou.

 

Rzohovor razák

 

Tak to ti celkem fandím ať se vše obrátí k dobrému a držím palce k letošním závodům...

Díky Martine.

 

Chtěl bys někomu poděkovat za pomoct v tvé letošní přípravě?... Máš volné slovo :-)

V první řadě bych chtěl neskutečně poděkovat mamce a babičce za finanční, materiální a psychickou podporu. Dále přítelkyni Věrunce, která si tohle „peklo“ se mnou prožívá napoprvé a zvládá to fantasticky. Dále bych chtěl moc moc poděkovat kolegovi z práce Mírovi, který mi vychází neskutečně vstříc!

Samozřejmě bych chtěl poděkovat také mému sponzoru, firmě Nutristar za dodávání doplňků výživy. Potom bych také neměl zapomenout na spolupráci s Dj Wichem a jeho společností Golden touch clothing, která mě začala zásobovat oblečením. A samozřejmě všem lidem, kteří mne sledují a fandí mi na facebooku.

Rzohovor razák