Chcete nabrat svaly? Cvičíte poctivě? Jídelníček máte ideálně nastavený? Co ještě zbývá? Přeci ty správné doplňky stravy!

 

Pokud chceme nabrat svaly, je jasné, že musíme přijmout dostatek kvalitních živin. Co ale udělat dál, když stravu už máme vyřešenou? Jak ještě můžeme pomoci svalům v růstu? Samozřejmě pomocí kvalitních doplňků stravy! Nevíte si rady, jaký produkt zvolit pro maximalizaci svalového růstu? Čtěte tedy dál, v dnešním článku si tyto produkty rozebereme podrobněji.

  

PROTEINOVÝ NÁPOJ

Začněme úplným základem, kterým proteinové nápoje rozhodně jsou. Jde nám přeci o doplnění kvalitních bílkovin. Jejich výhodou oproti pevné stravě je dobrá stravitelnost, rychlá příprava a především výborná využitelnost. U nás najdete celou řadu proteinových nápojů.

Prvním z nich je Whey Protein CFM. Tento nejpoužívanější proteinový nápoj je vyroben metodou CFM (z angl. „cross-flow microfiltration = křížová mikrofiltrace), která je velmi šetrná a protein tak neztrácí na kvalitě.

Další protein, který u nás najdete je Heavy Protein CFM + ISO z řady Black edition. Jedná se o kombinaci výše uvedeného koncentrátu a izolátu. Tento protein navíc ještě obsahuje BCAA ve „free form“, což je rychleji vstřebatelná forma těchto aminokyselin. Protein dále obsahuje trávicí enzymy Digezyme, aby se ještě lépe trávil a vstřebával.

Naším třetím proteinem je WPC 80, což je úplný základ. Není sice vyroben metodou CFM, ale zato je cenově dostupnější. Na výběr má tedy opravdu každý.

Na našem eshopu najdete také Soy Isolate Protein, což je sójový protein zejména pro vegetariány a lidi, kteří jsou alergičtí na laktózu.

Zatím posledním z našich proteinových nápojů je 4Diet protein, vhodný zejména do diety. Tento nápoj se vyznačuje vysokým obsahem vlákniny, která pomáhá více zasytit a nemyslet tak na sladké.

Všechny tyto proteiny mají jednu společnou vlastnost. Žádná škodlivá sladidla (jen sukralóza), pouze přírodní barviva, žádné náhražky (kolagen, ani nic dalšího).

  

BCAA

Dalším důležitým doplňkem stravy jsou esenciální aminokyseliny Leucin, Isoleucin a Valin, označovány souhrnně jako BCAA (z angl. „branched chain amino acids“ = aminokyseliny s rozvětveným řetězcem). Jejich hlavní funkcí je ochrana proti ztrátám svalové hmoty a zvyšování proteosyntézy. Dokáží také snižovat hladinu kyseliny mléčné a tím i prodloužit pracovní schopnost v sériích.

U nás najdete BCAA ve třech formách. Sypká = instantní, tabletová a v kapslích. Základním produktem jsou BCAA Powder, které obsahují 92% těchto aminokyselin.

Dalším produktem z této řady je BCAA Triple Fusion z Black edice. Jedná se o BCAA ve „free form“, doplněné také o glutamin a AAKG, které zvyšují jejich účinek

Kombinaci BCAA a glutaminu obsahuje také produkt Combi BCAA.

Na výběr máte také pomaleji vstřebatelné tabletové BCAA, které obsahují celé 2g BCAA v jedné tabletě. Obdobným produktem je také BCAA Extreme Power, který je ve formě kapslí.

  

GLUTAMIN

Glutamin je nejvíce zastoupenou aminokyselinou v lidském svalu. Tvoří až 60% celkového množství aminokyselin. Velmi významně se podílí na regeneraci, zlepšuje imunitu a pomáhá také tvořit růstový hormon. Zvyšuje mimo jiné také proteosyntézu a zlepšuje spánek a právě kvalitní spánek je pro růst svalů klíčový.

V našem eshopu najdete čistý L-glutamin, a to bez zbytečných dochucovadel a příměsí. Glutamin najdete také v předešlých produktech, které jsem zmiňoval.

  

SACHARIDOVÝ NÁPOJ

Další z klíčových suplementů pro nabírání svalové hmoty. Jedna dávka po tréninku „vystřelí“ anabolický hormon inzulín. Ten napomáhá vstřebávat ostatní živiny, jako bílkoviny, sacharidy a další látky. Sacharidové nápoje také pomáhají doplnit energii ztracenou náročným tréninkem.

Náš Top Gain 16 nabízí plnou dávku sacharidů, kvalitních bílkovin, BCAA ve „free form“ a mimo jiné také kreatin. Takže do objemu je ideální.

  

KREATIN

Jeden z nejznámějších doplňků stravy, kterým kreatin bezesporu je, rozhodně nesmí v nabíracím období chybět. Kreatin se nachází v našich svalech. Velmi významně se podílí na zvyšování síly a svalového objemu, protože na sebe dokáže ve svalech navázat vodu, a ty jsou tak plnější. Kreatin také pomáhá zlepšovat regeneraci po výkonu.

Bylo vyrobeno mnoho forem kreatinu, z nichž základní a nejvíce ověřená je forma kreatin monohydrát, který u nás najdete také, a to v sypké i tabletové podobě.

 

 

Všechny výše zmíněné produkty jsou základem pro růst svalů. Můžete je vyzkoušet po jednom, ale maximální účinek vám nabídnou, pokud je budete kombinovat, protože synergie všech těchto prospěšných látek má větší sílu, než kdybyste užívali pouze jeden produkt.

Pokud máte stoprocentní stravu, byla by škoda ji doplňovat nekvalitními suplementy. Vybírejte tedy pečlivě! Firma Velkésvaly.cz nabízí pouze kvalitní a ověřené produkty, zároveň za výhodnou cenu. Vyzkoušejte a nebudete litovat.

 

 

Autor: Adam Palovčík