Jak název napovídá, jedná se o boxování do speciálních totemů, které dnes v lepších fitness centrech nechybí. Tento druh cvičení je vyhledáván všemi generacemi, od nejmladších až po seniory. Jde o průlomovou techniku, při které dochází k zapojení všech svalů těla a navíc k rychlému spalování tuků.

Po jedné hodině fitboxu spálíte až 3000 kJ a také přijdete o velké množství vody v podobě potu. Takže je důležité po cvičení postupně doplňovat zásoby vody. Jak bylo zmíněno, tak jsou hodiny vhodné pro všechny i pro seniory. Velmi rychle si totiž zaktivujete zádové svalstvo, které je v dnešní době často ochablé, což vede k různým problémům.

 


Na fitbox budete potřebovat na ruce bandáže nebo pro ty, kteří se fitboxu chtějí věnovat dlouhodobě, je dobré si pořídit rukavice. Dále si nezapomeňte vzít lehké a pohodlné oblečení, ručník a dostatek vody nebo iontového nápoje. Hodina je koncipována na 50-60 minut. Začíná se rozehřátím všech svalů tak, aby se prokrvily a lépe pak spalovaly tukové zásoby. Dále následuje hlavní část, která je naměřena pro začátečníky v pomalejším rytmu, nebo na spalování, či zpevnění. Je proto velmi vhodná pro maminky po porodu, které chtějí zpátky vytvarovat poporodní bříško a zpevnit prsní svaly. V hlavní části se boxuje na hudbu podle předcvičovatele, který by vás měl také korigovat, jak správně cvičit. Po asi 30 minutách následuje relaxační fáze, kdy se snažíme vrátit tepovou frekvenci na normální hladinu. Většinou se leží na zemi a relaxuje, poté se provede důkladný strečink. Strečink je důležitý, pro dobrou regeneraci svalů. Po každé větší fyzické aktivitě mají svaly tendenci ke zkrácení, takže je strečink nepostradatelný.


Fitbox je tedy velmi dobrým nástrojem pro nastartování metabolismu a po každé jeho hodině se Vám vyplaví endorfiny, neboli hormony štěstí, které dobře působí proti stresu a navodí Vám dobrou náladu.