Lepší, větší, silnější! VS CREA PLUS! Našlapaný kreatin, který má smysl.



Kreatin

Jedna z nejvíce vyhledávaných aminokyselin v celém sportovním odvětví a dokonce nejvíce vědecky prozkoumaná aminokyselina. Není divu, vždyť nejvyšší koncentraci kreatinu najdeme právě ve svalech. Je tedy logické, že v každém mase nějaké množství kreatinu bude, otázkou ale je, jestli není vhodnější užít doporučenou dávku, která činí 5g, z doplňku stravy, který je samozřejmě rychleji a lépe vstřebatelný.

najít produkt v eshopu



Prodlužte vaši sérii!

Hlavní úlohou kreatinu je zásobení svalových a nervových buněk energií, a to velmi rychlým způsobem. Při svalové kontrakci je potřeba poměrně velké množství ATP, což je primární zdroj energie při krátkodobé zátěži, například při vaší pracovní sérii. Když je nárazově větší potřeba ATP, jeho množství samozřejmě ubývá. Kreatin se stará právě o to, aby toto množství bylo znovu obnoveno. Čím rychleji se vám obnovuje ATP, tím rychleji můžete znovu odcvičit sérii se stejnou intenzitou a právě intenzita je velmi důležitá pro sekreci růstového hormonu, tedy pro vytvoření ideálního prostředí pro růst svalů.



Objem dělá dojem!

Kreatin, jak jistě víte, také pomáhá zvyšovat svalový objem, a to tím, že pomáhá vázat vodu do svalových buněk. A protože lidský sval je složen asi ze 70% právě vodou, zvýšení objemu pomocí kreatinu může být docela znát. Díky zvýšenému množství vody ve svalech také dochází k lepšímu napumpování svalů při tréninku, a tím i k lepšímu průchodu živin ke svalům, což může také pomoci k jejich regeneraci a následnému růstu.



VS CREA PLUS 09

Tak jako u ostatních produktů z řady BLACK EDITION jsme posunuli kreatin na vyšší level. Náš kreatin obsahuje oproti běžně doporučované dávce navíc 2000mg této látky! Navíc jsme přidali ještě taurin a vitamin C. Velkou nevýhodou běžných kreatinových doplňků je jejich chuť, kterou ne každý snese. Proto jsme náš nový VS CREA PLUS 09 ochutili, takže konzumace kreatinu pro vás bude od teď daleko příjemnější!



DÁVKOVÁNÍ

Tak jako u každého kreatinu se pro jeho lepší vstřebatelnost doporučuje konzumovat jej s nějakým zdrojem jednoduchých sacharidů, například s gainerem. Ačkoliv se můžete různě na internetu dočíst o tzv. “sytících fázích”, kdy na začátku užívání kreatinu zvýšíte toto množství až na 30g denně a pak pokračujete v normálních dávkách, není to potřeba. Kreatin můžete užívat v konstantních dávkách, kdy účinné množství se pohybuje okolo 5-10g denně. Obecně se doporučuje kreatin užívat v době tréninku, tedy před a po něm zároveň s ostatními doplňky stravy, které mohou ještě zvýšit jeho účinnost.

 

Autor: Adam Palovčík

 

Zdroje: vlastní