Často se nás ptáte, jaké z našich produktů jsou vhodné do diety, či pro redukci tukových zásob. Rozhodli jsme se tedy pro vás sepsat všechny tyto produkty do jednoho článku a ke každému z nich si také něco povíme, ať víte, jaké mají benefity a jaké případně zvolit, abyste z nich vytěžili co nejvíce.



DOPLŇKY JSOU DOPLŇKY!

Než ale začneme, dovolte mi připomenout vám, že doplňky stravy jsou “pouze” doplňky stravy, kterými můžete zvýraznit účinky vašeho jídelníčku. Pokud máte špatně sestavený stravovací plán nebo v horším případě nevíte vůbec, jak se stravovat, okrádáte se o maximální výsledky. V tomto případě si na úvod v klidu můžete pročíst naše články ohledně stravy, které naleznete ZDE: https://www.velkesvaly.cz/jakzhubnout . Najdete tam také mimo jiné i rady ohledně cvičení, které je v případě redukce tukových zásob rovněž naprostým základem.

 

Vhodné doplňky stravy do diety můžeme rozdělit do tří kategorií:

 

  • Spalovače tuku

  • Stimulanty

  • Proteinové přípravky a aminokyseliny



SPALOVAČE TUKU

Co si vůbec představit pod pojmem “spalovač tuku”? Všechny tyto látky jsou tzv. lipotropní povahy, což znamená, že pomáhají využívat naše tuky jako zdroj energie, kterou využijeme například při tréninku, ale i při jiných fyzických aktivitách v průběhu dne.



KOFEIN

Jeden z nejznámějších a pravděpodobně nejvíce využívaných látek při redukční dietě je samotný kofein. Jedná se o takzvaný centrální stimulant, který podněcuje činnost centrální nervové soustavy (zkráceně CNS) a díky tomu samozřejmě i náš výkon. Pro nás je kofein významný zejména díky svému účinku při látkové přeměně. Kofein totiž dokáže přeměňovat tuky na energii.

najít v eshopu 

 

Všichni samozřejmě víme, kde kofein najdeme v přirozené podobě - v kávě. Ne vždy ale jsme schopni zjistit, jaké množství kofeinu v dané kávě najdeme. Proto je vhodnější kofein doplňovat pomocí doplňků stravy. V našem eshopu najdete produkt CAFFEINE, který obsahuje nejvyšší povolenou dávku v ČR, kterou je 200mg. Není vhodné překračovat doporučené dávkování, jelikož vysoké dávky kofeinu mohou být pro tělo toxické.



SYNEFRIN

Dalším velmi využívaným doplňkem stravy v dietě je synefrin. Synefrin je látka běžně se vyskytující v přírodě, konkrétně jej můžeme najít v kůře hořkého pomeranče (Citrus Aurantium). Synefrinu jsou často přisuzovány podobné účinky jako u zakázaného efedrinu, ale oproti tomu je synefrin naprosto bezpečný.

najít v eshopu

 

Synefrin dokáže efektivně zrychlovat náš metabolismus a rovněž potlačuje chuť k jídlu, což je v dietě ideální kombinace. Čím rychlejší metabolismus máme, tím rychleji a účinněji dokážeme využívat tukové zásoby a dokonce za ideálních předpokladů i budovat svalovou hmotu.

 

V České republice je současně nejvyšší doporučená dávka 10mg, a přesně toto množství najdete i v našem produktu SYNEPHRINE.



KARNITIN

Dostáváme se k další látce, kterou je Karnitin. Karnitin je bezesporu jeden z nejvyhledávanějších produktů do diety na celém světě. Jedná se o aminokyselinu, která je schopna transportovat tuky přes buněčnou membránu až do mitochondrií, které slouží jako taková továrna na produkci energie pro celý organismus. Díky tomu je karnitin velmi účinným pomocníkem do diety, ale svoje místo má i při silovém tréninku.



najít v eshopu

V KOMBINACI JE SÍLA!

Nejlépe uděláte, když zkombinujete více látek s tuk spalujícím účinkem. Dobrou kombinací je například kofein + synefrin, které se ideálně doplňují. Vyzkoušet můžete například náš spalovač tuků Fire/O.N., který obsahuje rovnou 6 takových látek.

 

Možná jste zaregistrovali, že Velkésvaly.cz na trh uvedly nový spalovač s názvem VS FAT BURNER 9, který obsahuje rovnou 10 těchto látek! Pokud chcete svůj trénink a spalování tuků posunout úplně na jiný level, určitě vyzkoušejte tento produkt!

najít v eshopu

 

STIMULANTY

Jak již název napovídá, jedná se o látky se stimulačním účinkem. Jejich hlavní funkcí je stimulace organismu (například CNS) k lepšímu výkonu. Díky lepšímu výkonu pak budete schopni spalovat více kalorií po delší dobu a dokonce při vyšší intenzitě. A to přece chcete, ne?!

 

Některé stimulanty jsem již zmínil výše, pojďme si představit nějaké další…



INOSIN

Tato zajímavá látka vám asi v porovnání s karnitinem a dalšími nic moc neříká, že? To je ale velká škoda, protože inosin dokáže zvyšovat kapacitu červených krvinek a také jejich schopnost vázat na sebe kyslík. Toto je velmi důležitá vlastnost, neboť díky tomu můžete lépe využívat kyslík a jak jistě všichni víte, kyslík je jeden z hlavních faktorů, díky kterým jsme schopni spalovat tuk.

 

Inosin je také mimo jiné dobrý na imunitu a podporuje správnou činnost srdce. Tuto látku najdete v našem nakopávači Infer/N.O. z BLACK edice.

najít v eshopu

ZELENÝ ČAJ

Dalším velmi účinným stimulantem vhodným do diety je zelený čaj. Účinnými látkami v zeleném čaji jsou tzv. katechiny, které jsou také zodpovědné za spalování tukových zásob. Zelený čaj napomáhá zrychlovat metabolismus, díky kterému můžeme i více energie spalovat.

 

Výtažky ze zeleného čaje najdete i v našich produktech, konkrétně například ve spalovači Fire/O.N. a nebo v novinkách VS FAT BURNER 9 a SPORT ENERGY DRINK.



PROTEINOVÉ PŘÍPRAVKY A AMINOKYSELINY

Pokud jste v redukčním období, je pro vás velmi důležitý příjem kvalitních bílkovin. Bílkoviny a jejich jednodušší části - aminokyseliny - jsou základními stavebními kameny pro budování či udržování svalové hmoty. Čím více máme svalové hmoty, tím rychlejší máme metabolismus.

SYROVÁTKOVÝ PROTEIN

Ideální volnou po tréninku či kardiu je syrovátkový protein, a to zejména díky vysoké vstřebatelnosti a využitelnosti. Výhoda proteinových přípravků je jejich stravitelnost. Těžko do sebe dostanete ihned po tréninku nějaký steak. V tomto případě je vhodné doplnit potřebné množství bílkovin proteinovým přípravkem. Proteinové nápoje jsou vhodné i jako náhrada pevného jídla, pokud nestíháte.

Velkésvaly.cz nabízí více druhů proteinů - od syrovátkových koncentrátů WPC, přes syrovátkové koncentráty vyráběné metodou CFM, až po kombinaci CFM proteinu a syrovátkového izolátu. Myslíme také na vegetariány a na lidi s intolerancí na laktózu, pro ty máme v nabídce sójový izolát, tedy protein pouze z rostlinných zdrojů.

 

Speciálně do diety pro vás máme 4DIET SHAKE PROTEIN, který obsahuje například i vlákninu, takže vás více zasytí a nemusíte myslet na to, kdy zhřešíte.



BCAA

Esenciální aminokyseliny leucin, isoleucin a valin jsou vhodné pro rychlou regeneraci poškozených svalů po náročném tréninku v dietě, ale i v objemovém období. Nejvhodnější poměr BCAA je 2:1:1, další poměry jsou méně využitelné. Proto u nás najdete jen BCAA v tomto poměru a ne v žádném jiném.


najít v eshopu

 

GLUTAMIN

Nejvíce zastoupenou aminokyselinou v lidském těle je glutamin. Tvoří až 60% z celkového množství všech aminokyselin. Glutamin pomáhá zlepšovat regeneraci po tréninku, pomáhá odplavovat kyselinu mléčnou a také je dobrý na imunitu, kterou máme v dietě většinou oslabenou. Glutamin je ideální v kombinaci s BCAA.

 

najít v eshopu

 

Velkésvaly.cz vám nabízí čistý glutamin, glutamin v kombinaci s BCAA a nově pro vás máme v nabídce vylepšený VS GLUTA PLUS 9.

 

Doufáme, že máte nyní větší přehled a produkty do diety zvolíte bez zaváhání. Hodně štěstí při snaze o lepší postavu vám přejí Velkésvaly.cz!

 

Autor: Adam Palovčík