foto by Petr Myšák

Nová spolupráce obchodu Velkésvaly.cz a silového trojbojaře:

Jmenuji se Petr Myšák, věk 34let, váhová kategorie 100kg.

Jsem člen ČAST ( Česká asociace silového trojboje ), která působí pod celosvětovou WPC.

 

 

Začátky silového trojboje

Silovém trojboji se věnuji od poloviny roku 2010, kdy mě k tomuto sportu přivedli členové místního, dnes již pod tímto názvem zaniklého klubu, FM servis Powerteam Trutnov. V prvních měsících jsem trénoval jen pro závodní účast v benchpressu, ale časem přešel na celý silový trojboj. Díky zranění zad jsem si od soutěžil pouze tři sezony v silovém trojboji a následoval návrat k benchpressu. I letošní sezonu 2016 plánuji pouze na závody v této disciplíně.

 

Úspěchy na domácí scéně

Mé úspěchy jsou pouze na domácí ( mezinárodní ) scéně, jelikož mé finanční reservy nikdy nedosáhly na možnost účasti mimo hranice naší republiky. V roce 2013 se pořádalo MS WPC tady u nás v Praze, kde jsem bohužel vypadl na první, nejtěžší disciplíně, a to ve dřepu při váze 290kg. Celkově jsem se účastnil více jak deseti závodů, od pohárových, přes MČR v powerliftingu, tak i benchpressu, až k loňskému Světovém poháru 2015, který byl pořádán u nás v Praze a skončil tak na třetím místě.

 

Jdu si za svým

Pokud si tak nějak pamatuji, nejhorší umístění, kromě vypadnutí na MS WPC 2013, bylo čtvrté místo. I přes nepřízeň zdraví, či finančních prostředků, se snažím držet kolem stupínků vyhlášení nejlepších pokusů. Konkurence je ale vysoká, dnešní možnosti spolubojovníků o cenné kovy jsou vysoké a jak se říká, mládí má zelenou. Přesto i nadále trénuji silový trojboj, i když váhy nejdou do maxima, není to potřeba. Tento sport mě myslím, na vždy oslovil a byl bych rád, kdyby se nadále rozvíjel do posiloven a mezi lidi.

 

Text a foto od Petra Myšáka

 

Hledáš kvalitní sportovní stravu?

Kvalitní sportovní strava