Už nevíte co vařit? Zpestřete si jídelníček trochou exotiky!
Ingredience - na 3 porce budete potřebovat:
- 
4 jarní cibulky 
- 
1 cm čerstvého zázvoru 
- 
2 lžíce lněného oleje 
- 
2 lžíce sojové omáčky 
- 
1 lžíce rýžového octa 
- 
1 lžíce sezamu 
- 
špetka soli 
- 
300 g rýžových nudlí 
- 
4 vejce 
- 
arašídové máslo 
Postup přípravy:
Jarní cibulky si očistíme a 3 z nich nakrájíme na drobno. Zázvor oloupeme, pokrájíme a společně s cibulkou dáme do mixéru. Přidáme olej, sojovou omáčku, ocet, sezam, špetku soli a rozmixujeme na krém. Rýžové nudle si připravíme dle návodu na obalu. Vejce si prošleháme s trochou soli a vlijeme na rozpálenou pánev. Za stálého míchání přidáme propláchnuté rýžové nudle a cibulkový krém. Přidáme 3 lžíce vody a na mírném plameni mícháme, dokud se vajíčko zcela nedodělá. Podáváme ozdobené cibulkou, arašídovým máslem a kdo má rád, tak i s chilli.
Autor: Sandra Šlajchová
 
 
                     
			