Už nevíte co vařit? Zpestřete si jídelníček trochou exotiky!

 

Ingredience - na 3 porce budete potřebovat:

  • 4 jarní cibulky

  • 1 cm čerstvého zázvoru

  • 2 lžíce lněného oleje

  • 2 lžíce sojové omáčky

  • 1 lžíce rýžového octa

  • 1 lžíce sezamu

  • špetka soli

  • 300 g rýžových nudlí

  • 4 vejce

  • arašídové máslo

 

Postup přípravy: 

Jarní cibulky si očistíme a 3 z nich nakrájíme na drobno. Zázvor oloupeme, pokrájíme a společně s cibulkou dáme do mixéru. Přidáme olej, sojovou omáčku, ocet, sezam, špetku soli a rozmixujeme na krém. Rýžové nudle si připravíme dle návodu na obalu. Vejce si prošleháme s trochou soli a vlijeme na rozpálenou pánev. Za stálého míchání přidáme propláchnuté rýžové nudle a cibulkový krém. Přidáme 3 lžíce vody a na mírném plameni mícháme, dokud se vajíčko zcela nedodělá. Podáváme ozdobené cibulkou, arašídovým máslem a kdo má rád, tak i s chilli.

 

Autor: Sandra Šlajchová