ZMA (Zinc Monomethionine Aspartate) je registrovaná ochranná známka společnosti SNAC Systém sídlící v USA. Mnozí se domnívají, že jde o jednoduchou kombinaci obyčejného hořčíku a zinku. To však není pravda.

ZMA je přírodní anabolikum nesteroidního původu. Je založeno na speciálně vázaných formách hořčíku a zinku. Hořčík je vázán na citrát. Zinek na esenciální aminokyselinu methionin a asparagovou aminokyselinu.

 

 

Studie zaměřená na využití ZMA prokazují znatelné zvýšení produkce vlastního testosteronu. A to nejen u starších osob 30 let, jako je tomu u TRIBULUS TERRESTRIS, ale u všech jedinců. ZMA dále zlepšují zvýšení hladiny růstového faktoru IGF-1, zvýšení svalové síly, zlepšení celkové výkonnosti a vytrvalosti, zrychlení pozátěžové regenerace.

 

 

Obyčejné formy hořčíku a zinku jsou v tomto směru bezvýznamné. Je potřeba vázaných forem, které najdete jen u ZMA.

 

Každá firma může ZMA vyrábět jen s povolením SNAC Systém sídlící v USA. A to kvůli zachování kvality a účinků tohoto produktu. Patří k nim například výrobci: Nutrend, Amix, Aminostar, Twinlab, Scitec, WEIDER, Fitness Authority, Tested Nutrition, Olimp a další.