Aloe Vera

Aloe vera je zhruba 90- ti centimetrová rostlina, která je pěstována v severní Africe, na Kanárských ostrovech a Kapverdách. Pro své bylinné extrakty se využívá k hojení ran a popálenin, při léčbě cukrovky a při zvýšené hladině lipidů v krvi. Jejími účinnými látkami jsou polysacharidy, antrachinony, C-glykosidy a lektiny.

 

Účinky

Tato rostlina je pěstována pro své vynikající hojivé účinky, nebo je pro svůj vzhled součástí mnoha zahrádek. Dnes můžete vidět aloe vera také jako součást nápojů a gelů. Zjistili se pozitivní účinky na celý trávicí trakt (žaludeční stěnu, střeva). Detoxikuje tělo a upravuje stolici. Je proto velmi dobrým pomocníkem při hubnutí a zácpách. Také pomáhá na překyselený žaludek a léčbě žaludečních vředů. Aloe obsahuje dva druhy tekutin, které mají rozdílný vzhled i vlastnosti. Pokud řízneme povrchově do listu, vyteče z něj žluto-zelená tekutina, která obsahuje aloin. Ze středu listu vytéká průhledná tekutina, která má zmiňované zklidňující a hydratační účinky.

Pokud toužíte zhubnout je dobré tělo nejprve detoxikovat, zbavit všech toxinů a nečistot, které se usazují hlavně ve střevních klcích. Aloe vera vám pomůže pročistit organismus a společně se zdravým jídelníčkem a pohybem, vám půjde hubnutí rychle. Aloe je také přezdíváno „elixírem mládí“, protože tělo chrání před toxiny a volnými radikály, které způsobují rakovinu.

Dávkování

Dávkování se pohybuje mezi 50 - 100 mg za den ve dvou dávkách. Na hojení ranek a kůže, kloubů je vhodné aloe ve formě gelu, který se vstřebává postupně.

 

 

Doporučený produkt v této kategorii

 

Dalčí produkty pro zdravý najdete na shopu zde: Přírodní produkty/ Pro zdraví