Vytisknout

Hezký večer přátelé Emotikona smile Komu se v tomto počasí nechce z postele? Emotikona grinDoufám, že v tom nejsem sama Emotikona grin Ale čert vem počasí, trénink jsem nevynechala ani neodflákla, navíc jsem si na něj dojela pěkně na kole v dešti Emotikona grin
A aby té dýně nebylo málo, ukuchtila jsem si dnes vynikající dýňové rizoto.Emotikona grin Takže recept na cca 2 porce:

 

 

 


Suroviny:

- 1/2 dýně hokkaido
- 150 g rýže
- 1 bio zeleninový vývar
. 1 cibule
- 2 lžíce tvarohu
- sůl, pepř

 

Postup:

Polovinu dýně zbavte semínek a oloupejte škrabkou. Nakrájejte na malé kostičky, dejte na pečící papír a do toruby na 20 minutek. Poté rozmixujte s trochou vody na kaši a dejte stranou. Cibuli si nakrájejte na drobno a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rýži a ještě chvíli restujte. Přilijte trochu připraveného vývaru a vmícheteje dýnové pyré. Vývar přilévejte postupně, rýže bude vodu vstřebávat a hlavně průběžně míchejte Emotikona smile Takto postupujte, dokud nebude rýže uvařená. Nakonec ochuťtě solí a pepřem a vmíchejte tvaroh. Já jsem podávala s kuřecími nudličkami Emotikona smile Vynikající! Dobrou chuť

 

Další recepty nebo celé jídelníčky zde:

Recepty

Jídelníčky