Vytisknout

 

 Jáhlové škubánky

 

 

Jáhlové škubánky s mákem bz lepku a laktózy.

 

Mám tu pro vás jeden excelentní kousek! Emotikona grin Snažila jsem se, abych vám poskytla recept bez lepku a bez laktózy, jelikož mnoho lidí má speciální diety. Bohužel právě lepek je dnes obsažen v široké škále potravin Emotikona frownJedná se o směsici dvou bílkovin, které jsou obsaženy v jádře obilovin, takže bílá mouka, ale i celozrnná jsou v bezlepkové dietě pase. Naproti tomu pohanka, jáhly, kukuřice, luštěniny apod jsou upřednostňovány Emotikona smile A proto jsem si dnes pro vás připravila recept na jáhlové škubánky s mákem a ty se sakra povedly! Emotikona grin na 2-3 porce:
- 100 g jáhly
- 35 g kukuřičná mouka
- mák
- sirup z agáve
- domácí marmoška
Nejprve si jáhly spařte vodou, aby nezhořkly. Poté je dejte vařit do lehce osolené vody na cca 15 minut, nechce ještě 5 minut dojít pod pokličkou a poté rozmixujte na lepivou kaši. Do té zamíchejte kukuřičnou mouku a tvarujte škubánky, které vhoďtě do vroucí vody. Vařte dokud nevyplavou (cca 2 minutky). Následně škubánky lehce osmahněte na pánvi na sucho a podávejte s mákem a sirupem Emotikona smile Já jsem ještě přidala domácí rybízovou marmošku (bílý rybíz, voda, třtinový cukr, chia semínka) a dozdobila čerstvou stévií! Emotikona smile Velice doporučuji!!! Emotikona smil