Vytisknout

 

 

 

 

Dnes vám ukážeme jak uvařit kuřecí na mrkvi s bramborem. Není to vůbec složitý recept.

 

budete potřebovat:

 

100 g kuřecí prsa

jednu mrkev

sůl, pepř, kmín,

150 g brambory

Olej

Mouka hladká

 

Postup:

 

 

Omyté maso nakrájejte na tenčí plátečky. Osolte a opepřete ho. Do pánvičky kápněte trošičku oleje. Do menšího hrnce nakrájejte oloupané brambory a zalijte osolenou vodou. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na tenké plátečky.

 

Brambory dejte vařit pod pukličku. Na rozpálenu pánev naskládejte maso a po půl minutě obraťte. Poté zmírněte oheň na minimum a maso opékejte cca 2 minuty.

 

Potom k masu přidejte mrkev. 2 minuty orestujte a podlijte vodou. Přidejte kmín, sůl, pepř, přiklopte pokličkou a duste dokud mrkev nebude měkká. Až bude, tak šťávu zahustěte a dle potřeb dochuťte. Zahustit můžete takzvanou amerikou (do skleničky si nalijte 100 ml vody a přisypte jednu zarovnanou lžíci hladké, nebo polohrubé mouky a rozmíchejte). Pozor: při přilívání “ameriky“ jídlo pořád míchejte, aby se vám to nesrazilo.

 

Ještě 2 – 3 minuty provařte a máte hotovo. Pokud budete mít brambory hotové(poznáte když do nich píchnete jehlou, tak budou měkké) můžete servírovat.

 

Dobrou chuť.

 

Další recepty nebo celé jídelníčky zde:

Recepty

Jídelníčky