Vytisknout

Používáte v kuchyni při vaření a pečení dyne? Teď je jejich sezóna Emotikona smilenejčastěji se využívá dyne hokkaido, ale určitě zkuste třeba i maslovou Emotikona smileU nás doma máme nejradši dynovou polévku, která se dá uvařit i bez přidané smetany. Nebo dynove pyre, které se perfektně hodí jako příloha k masicku Emotikona colonthree
Dnes jsem ale vyzkoušela něco sladkého Emotikona smile Dynovy cheesecake:

 

Suroviny:

korpus
- 200 g vloček
- 50 g piškotů
- 1 banán
- 3 lžíce kokosového oleje


krém
- 2 odtučněné tvarohy
- 2 vejce
- 400 g dýně hokkaido
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce arašídového másla
- lžička skořice

 

Postup:

Vločky a piškoty si rozemelte a přidejte rozmačkaný banán a rozpuštěny olej. Směs namačkejte do formy s pečícím papírem a dejte celé do ledničky. Dýni si oškrábejte, vydlabejte a pokrájejte na kostky. Dejte vařit do změknutí a poté rozmixujte. Smíchejte tvarohy, vejce, dýňové pyré, sirup, cukr, skořici, máslo, šťávu a celé prošlehejte. Nalijte na korpus a pecte na 200 stupňů 50 minut Emotikona smile
Po vychladnutí posypte opraženými mandlemi a čokoládovými hoblinami Emotikona smile Dobrou chuť!!

Další recepty nebo celé jídelníčky zde:

Recepty

Jídelníčky