Vytisknout

Že si nemůžete dát knedlo-vepřo-zelo, protože je to nezdravé? Zkuste ho jinak!

 

Zdravé knedlo-vepřo-zelo!

 Dvě porce:

200 g směsi na bramborové bezlepkové knedlíky

200 g červeného zelí

1 lžíce třtinového cukru

2 cibule

1 balení sojových kostek

3 lžíce olivového oleje

2 lžíce sojové omáčky

zeleninový vývar

1 lžíce polohrubé rýžové mouky 

sůl, pepř, česnek

 

Postup: 

Začněte s přípravou výpečků. Sojové kostky dejte vařit do zeleninového vývaru na 10-15 minut a poté je vyždímejte. Vývar si schovejte na pozdější podlévání. Jednu a půl cibule nakrájejte na jemno, dejte do pekáčku a přidejte uvařené sojové kostky. V misce rozmíchejte olej, sojovku, sůl, pepř a sušený česnek (popřípadě čerstvý) a vše nalijte na sojové kostky. Podlijte trochou vývaru a pečte cca 45 minut s občasným podléváním a promícháním.

Směs na knedlíky rozmíchejte podle návodu se studenou vodou a dejte vařit do osolené vody. Zelí dejte do kastrůlku a chvíli poduste. Na olivovém oleji připravte pokrájenou cibulku a orestujte ji s lžící rýžové mouky. Takto připravenou směs vmíchejte do zelí pro zahuštění a dochuťte třtinovým cukrem.

Ke konci pečení výpečků můžete troubu přepnout na gril, aby byly křupavé. Dobrou chuť.