Máte chuť na kuřecí maso, podávané trochu jinak než obvyklým způsobem? 

Kuřecí maso se dá upravit na mnoho způsobů a je možné si k němu dát různé přílohy. Vyzkoušejte kuřecí křídla s výrazným tvarohovým dipem. 

 

Suroviny

- cca 800 g kuřecích křídel

- kousek zázvoru

- 2 stroužky česneku

- 2 lžíce olivového oleje

- 2 lžíce kečupu (já používám se stévií)

- 3 lžíce sojové omáčky

- 1 lžíce medu

 

Suroviny na dip:

- 1 odtučněný tvaroh

- 1 stroužek česneku

- bylinky

- kari

- mrkev, celer, atd..

 

Postup přípravy

Kuřecí křídla omyjeme a překrojíme v kloubu. Na marinádu smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, kečup, sojovou omáčku, med a přidáme trochu vody, aby marinády bylo dost. Křídla v marinádě obalíme a vyskládáme na pečící papír. Pečeme v troubě na 200 stupňů 45-50 minut.

Na dip si smícháme tvaroh, prolisovaný česnek a nakrájené bylinky (případně sušené). Ozdobíme pomocí kari. Křídla podáváme s dipem a nakrájenou zeleninou. Dobrou chuť!