Vytisknout

 

Banány obsahují

Banány jsou bohaté hlavně na sacharidy - v nezralém banánu ve formě škrobu, který se během zrání mění na jednoduší cukry (sacharózu, glukózu, fruktózu). Uzrálé banány, které jíme, obsahují jen malé množství škrobu, který nám určitě na škodu nebude. Naopak v nezralých banánech je množství škrobu vysoké a může nám způsobovat plynatost či jiné dyspepsii (trávicí/zažívací potíže). Mne například díky lehké alergii na banány bolí malinko břicho.

Banány naopak neobsahují skoro žádné bílkoviny a tuky.

 

Proč jsou banány vhodné i pro diabetiky?

Protože cukry v banánech se tráví pomaleji a nezpůsobují vysoký nárůst glukózy v krvi.

 

K čemu můžou banány pomoci

 

A kdy je nejvhodnější doba kdy jíst banán během dne?

Ráno, dopoledne, před tréninkem a nebo po něm. Ve večerních hodinách by se banány už konzumovat kvůli obsahu cukru neměli.

 

 

DALŠÍ INFO O STRAVĚ NAJDETE ZDE:

Informace o stravě